marți, 5 mai 2009

Prajitura cu urda


Ingrediente blat: - 3 oua, 20 linguri zahar, 20 linguri ulei, 20 ling.lapte, 20 ling. faina, 1 praf copt, 1 ling. cacao, esenta rom.
Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, faina alternand cu laptele, praful de copt ,1 ling. de cacao si esenta. Rezulta o coca ca o smantana mai groasa. Se tapeteaza o tava in care se toarna trei parti din compozitie si se da la cuptor. Se lasa putin atat cat sa se intareasca dar nu foarte mult dupa care se adauga urmatoarea umplutura : - 1 kg.urda, 150 g stafide, 3 oua, 300g zahar, 2 plicuri zahar vanilat. Stafidele se tin la inmuiat 15 minute in apa calduta. Se amesteca urda cu galbenusurile, zaharul, vanilia stafidele bine stoarse iar la sfarsit albusurile batute spuma. Dupa ce intindem aceasta umplutura turnam si restul compozitiei cu cacao. Se da la cuptor si se mai lasa putin. Se pudreaza cu zahar si : pofta buna !

4 comentarii:

LF spunea...

Te asteapta un premiu la mine pe blog.Vino sa-l ridici.
Spor la bucatarit!

mama Dolores spunea...

Prajitura foarte buna,nota 10*!Cand am hotarat sa o facem impreuna cu fiica ,sincer....,nu prea aveam incredere ca o sa fie pe gustul nostru,dar ne-am inselat.Felicitari!

Nati - lia spunea...

Multumesc mult pentru apreciere si va mai astept cu drag. Va pup.

Anonim spunea...

foarte buna prajitura,felicitari.nota 10cu multe stelute html b

Premiul de la "Just me"

Premiul de la "Just me"
pentru care ii multumesc mult