joi, 28 mai 2009

Prajitura cu crema de cacao



Blat:
- 8 oua,
- 8 lg. zahar,
- 8 lg. cu varf faina,
- 4 lg. ulei,
- 1 pl. praf copt
Se separa galbenusurile de albusuri. Se freaca galbenusurile cu 5 linguri de zahar apoi se adauga uleiul amestecand continuu. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se cerne peste galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 3 linguri de zahar pana arata ca o bezea. Se adauga usor cu o lingura de lemn in prima compozitie dupa care de da la cuptor aproximativ 40 min.

Crema:
- 2 oua,
- 1/2 cana zahar,
- 2 lg. cacao,
- 1 pachet unt Rama,
- esenta rom,
Se pun pe foc mic zaharul si ouale si se amesteca ccontinuu pana da in clocot si se ingroase. Se ia de pe foc si se adauga cacaoa, esenta si apoi untul se amesteca si se da la rece.
Blatul rece se taie in trei, se unge cu crema iar deasupra prajiturii decoram cu bombonele colorate sau la alegere.
Va doresc pofta buna!


joi, 21 mai 2009

PREMIUL BUTTERFLY
AWARD











Acest premiu l-am primit de la Flori .
O profesionista in tot ce face (preparate culinare)
Multumesc mult.

marți, 5 mai 2009

Prajitura cu urda


Ingrediente blat: - 3 oua, 20 linguri zahar, 20 linguri ulei, 20 ling.lapte, 20 ling. faina, 1 praf copt, 1 ling. cacao, esenta rom.
Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul, faina alternand cu laptele, praful de copt ,1 ling. de cacao si esenta. Rezulta o coca ca o smantana mai groasa. Se tapeteaza o tava in care se toarna trei parti din compozitie si se da la cuptor. Se lasa putin atat cat sa se intareasca dar nu foarte mult dupa care se adauga urmatoarea umplutura : - 1 kg.urda, 150 g stafide, 3 oua, 300g zahar, 2 plicuri zahar vanilat. Stafidele se tin la inmuiat 15 minute in apa calduta. Se amesteca urda cu galbenusurile, zaharul, vanilia stafidele bine stoarse iar la sfarsit albusurile batute spuma. Dupa ce intindem aceasta umplutura turnam si restul compozitiei cu cacao. Se da la cuptor si se mai lasa putin. Se pudreaza cu zahar si : pofta buna !

Premiul de la "Just me"

Premiul de la "Just me"
pentru care ii multumesc mult