sâmbătă, 18 iulie 2009

Cremsnit Nati


Ingrediente:
- 5 oua
- 200 gr. zahar
- 100 gr. amidon
- 1 l. lapte
- 200 gr. unt (eu folosesc Rama pt. prajituri)
- esenta de vanilie
- o cutie de foi Boromir
In mixer amestecam albusurile cu zaharul si putina sare pana devine o spuma tare si lucioasa.

Cam asa trebuie sa arate. Se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul. Se amesteca tot cu mixerul.
Se pune laptele la fiert cu vanilia, iar cand fierbe se toarna aceasta crema firicel si se amesteca continuu cu o lingura de lemn (focul se da la mic) pana se ingroase.
Cand este groasa bine se ia de pe foc si se adauga untul taiat cubulete pana se absoarbe si crema devine lucioasa si gustoasa.
Se raceste la frigider sau intr-un vas cu apa, si apoi trecem la asamblare.
O foaie o lasam in cutie, a doua o taiem patratele pe care le punem la sfarsit.
Punem crema, arajam a doua foaie taiata, o invelim in folie si o dam la rece.
Cam asa arata iar daca doriti o puteti pudra cu zahar vanilat.
Va doresc : Pofta buna !

Premiul de la "Just me"

Premiul de la "Just me"
pentru care ii multumesc mult